Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров заяви, че според него атаката

...
Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров заяви, че според него атаката
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Атаката с дрон срещу Кремъл е послание от Украйна за парада на 9 май

Бившият международен първенец по шах Гари Каспаров заяви, че съгласно него атаката с дрон против Кремъл не е инсценировка, подготвена от съветските разследващи служби, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

В изявление за немската новинарска организация Каспаров, който е остър критик на Кремъл, сподели, че за него " не е проблем да си показа как КГБ създава подправени събития ", с цел да разбуди националния яд, само че Кремъл не би бил включен в тях.

Споменавайки Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Каспаров има поради разследващата работа на Съветския съюз, която е предходник на Федералната работа за сигурност на днешна Русия, разяснява ДПА.

По-вероятно е случилото се да е обръщение от Украйна, с което тя припомня на Русия за военния церемониал на 9 май и я предизвестява, че е изцяло допустимо за украинците да доближат чак до Червения площад, което сигурно ще изправи на нокти доста представители на съветските управляващи, изключително военните, сподели именитият шахматист. Той посочи, че заключенията му не се основават на някаква вътрешна информация, а просто са резултат от разбор на новините.

Каспаров съобщи още в изявлението, което даде в Гмюнд, Южна Германия, където получи премия за независимост на медиите, че не схваща защо Западът е доставил оръжия на Украйна с изискването да не ги употребява за набези на съветска територия.

" На война като на война. И в случай че Украйна е удряна с съветски ракети от прилежащи (руски) райони, считам, че тя има право да отвърне на удара ", аргументира се някогашният международен първенец по шах. Той обърна внимание, че за разлика от руснаците, украинците се пробват да избягват цивилни жертви.

Според Каспаров в последна сметка Украйна ще получи изтребители от Запада, по този начин както ѝ бяха доставени танкове. " Смятам, че най-после самолетите ще дойдат, макар че процесът е мъчително муден, и по тази причина разбирам безпокойството на украинците ", добави той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР